Hier zullen allerlei stud creaties worden geplaatst met een DIY. Helaas is het nog onder constructie en zijn de artikels beperkt, maar zullen wij ons best doen om hier aan te werken!

Wil je ook iets inzenden? Stuur een foto en een DIY naar info@gostuds.nl en krijg van ons gratis een zakje studs naar keuze!Zonnebril met studs

Ingezonden door: Shenna Laarakkers

 

Wat heb je nodig?

- Een zonnebril

- Opnaaibare studs of spikes

- Een lijmpistool of secondenlijm

 

Uitleg:

1. Koop een simpele zonnebril. Ik heb de mijne bij een euro winkel gekocht.

2. Bepaal hoe jij de studs erop wilt hebben en plak deze vast op de zonnebril met secondenlijm of met een lijmpistool.

3. Klaar is je zonnebril met spikes!

 

 

Gillet met studs

Ingezonden door:  Iris Raemaekers
1. Ik heb hiervoor 20 zilverkleurige piramidestuds gebruikt van 10MM.
2. Deze studs zet je vast met 4 haakjes.
3. Ik gebruik een pincet om eventuele verkeerd gezette studs te
verwijderen.
4. Ik gebruik een aardappelschilmesje om de haakjes door de stof te
duwen en vervolgens naar binnen vast te zetten.
5. Hier is het gilletje. Ik ga beide zakken studden.
6. Ik teken met een potlood en liniaal een lijn op de zakken. Ik kan
vervolgende de studs heel precies op de lijn zetten.
7. De haakjes duw ik goed de stof in zodat ze niet zomaar los komen.
10. In totaal zet ik op iedere zak 10 studs, en mijn jasje kan weer wat
langer mee.

Spijkerjasje met gouden studs

Ingezonden door: Yasmine, eigenaar van http://yasminestyle.blogspot.nl met artikels over fashion en lifestyle.

Ik was het al een tijdje van plan: Mijn spijkerjasje bestudden met -natuurlijk- studs. Je weet wel die goude, bronzen of zilveren dingen die je veel op kleding ziet. Just love it.

Ik kreeg 2 zakjes met studs opgestuurd van de webshop gostuds.nl . Op deze webshop heb je heel veel verschillende studs. Spikes, sterren, piramide's en nog veel meer. Ik heb de piramide's in het goud gekregen, leuk! Deze studs zijn 12 millimeter en kosten €2,49 per 25 studs.


Hoe je de studs vastzet is vrij simpel: Je prikt ze door de stof en duwt dan de puntjes naar binnen.Zo simpel is het dus, het eindresultaat vind ik heel leuk geworden. Ik wilde het al zo lang doen! Ik ben heel blij met mijn 'nieuwe jasje.' De studs zijn van goede kwaliteit en blijven goed zitten. Ook is het (zoals je al zag) heel simpel ze vast te zetten. Ik zal (wat ik zelf ook ga doen) wel aan de binnenkant een stofje naaien zodat de puntjes van de studs niet in je kleren blijven haken.


Ben je je spijkerjasje zat, doe er studs op!  Het geeft een leuk effect en je jasje lijkt weer nieuw!


 

De studs van Gostuds.nl zijn trouwens van goede kwaliteit. Ze breken niet snel en je kunt het zo opnieuw doen als hij verkeerd zit. Als je studs wilt bestellen zal ik het zeker daar doen!  -> gostuds.nl

Handschoenen met Piramide studs

Ingezonden door: Iris Raemaekers

 
Eindresultaat:

 

Studded kraag ketting

Ingezonden door: A.S.

Wat heb je nodig?

- een schaar

- studs (plakstuds/gewone studs)

- oude/goekope hemd (kleur naar keuze)

 

Hoe ga je te werk?

Knip voorzichtig met een schaar de hals van de hemd eraf. Knip het eerste knoopje van het hemdje mee want anders moet je zelf nog een knoopje aan bevestigen.

 

Vervolgens moet je enkel de studs nog bevestigen. Je kan plakstuds gebruiken en deze bevestigen met lijm. Maar het gemakkelijkste is om gewone studs te gebruiken die je met een mesje kan ombuigen. Je kan zelf beslissen welke studs je gaat gebruiken.Laat je fantasie de vrije loop gaan! Veel succes!

 

Resultaat:

 

Trui met studs

Ingezonden door: Kelly de Jonge

Wat heb je nodig?

-28 gouden studs van 9mm

-Een trui die je wilt pimpen

-Een tang of nagelvijl

   

Stap 1: kies een trui die je wilt pimpen

Stap 2: bedenk hoe je je trui wilt pimpen.

Stap 3: maak de studs vast met een vijl of tangetje. Kijk alleen uit met de stof van je trui, door rekbare stof kunnen de studs verschuiven. Houd de stof goed strak als je de stud erop zet!

Stap 4: een saaie trui is weer helemaal hip!


Studded Iphone case

Ingezonden door: Iris Verlaan

eigenaar van http://iverlaan.blogspot.nl) voor andere leuke mode artikelen kun je op haar blog terecht!

Wat heb je nodig?
14 Gouden plak studs  (die van mij zijn 10mm)
- Iphone hoesje (Hema)
- Lijmpistool met lijmpatronen (ik denk dat één secondelijm ook goed is!) óf eenstrijkijzer want deze studs hebben al lijm aan de onderkant!

                 


Voor kerst had ik dit Iphone hoesje o.a. gekregen. Heel leuk, simpel fel roze, maar het leek me nog leuker om er studs op te plakken! Toen ik het pakketje met de studs binnenkreeg ben ik dus ook gelijk begonnen met studden. En weetje, het was eigenlijk nog best makkelijk ook! Natuurlijk was ik wel een beetje zenuwachtig met die lijmpistool, maar dat valt eerlijk gezegd hartstikke mee! Af en toe plakte ik bijvoorbeeld een stud verkeerd. Nou, die kun je er gelijk afhalen en het lijm er zo afkrabben. Ook als het al is opgedroogd, is dat geen probleem, maar de studs blijven natuurlijk wel gewoon op zijn plaatst als je er niet aanzit! Uit de lijmpistool komen ook wat slierten lijm. Te vergelijken met een kaas pizza waar een eindeloos lange draad kaas maar niet kapot wil gaan. Nou, hier moet je met het lijmen gewoon niks van aantrekken, want de draadjes blijven niet op je Iphone hoesje kleven, maar kun je er gemakkelijk af halen!

                  


Laten ik dan nu maar is beginnen met uitleggen.
Het is handig dat je er een krant onderlegd, want ik wil niet dat je je moeder op je dak krijgt! Het lijmpistool doe je alvast in het stopcontact en laat je opwarmen. En als die opgewarmd is, dan kun je écht gaan beginnen. Doe trouwens ook onder de lijmpistool een papiertje, want daar kan heel stiekem ook nog wel eens wat lijm uitlopen...

Je kunt zelf bepalen welk patroon je op de achterkant van je Iphone wilt studden. Ik heb voor een soort driehoek gekozen, al kan je natuurlijk ook een kruis doen, of hem zelfs helemaal met studs onder plakken! Hieronder kun je wat inspiratie op doen.

                  


Doe een beetje lijm op het Iphone hoesje (of op de stud), zet hem op de plek waar je hem wilt hebben en druk hem dan voorzichtig aan. Het is belangrijk dat je niet te veel lijm gebruikt, anders puilt dit onder de studs uit en dat is niet zo mooi. Je gaat nu verder met je patroon. Let wel op! Ik heb voor dit patroon 14 studs gebruikt, maar voor elk patroon heb je natuurlijk een ander aantal nodig.

Omdat de lijm warm is, is de lijm snel opgedroogd. Hierdoor is het belangrijk dat je snel te werk gaat, anders is de lijm al opgedroogd en wil het niet meer goed plakken. Als de studs erop zitten en je even hebt gewacht, is je Iphone hoesje alweer klaar (vanwege de warme lijm)! Hoe simpel kan het eigenlijk zijn!? Toch hoop ik dat jullie het leuk vinden! 

                 

 

Telefoonhoesjes verschillende patronen

Ingezonden door: Anastasija

      Telefoonhoesjes met plak studs

Wat heb je nodig?


 

Statementketting met opnaaibare spikes

Ingezonden door: Lindy & Melissa

Eigenaars van: www.wtfomgdiy.blogspot.com Hier kun je terecht voor alles over DIY met uiteenlopende thema's, zoals beauty,
sieraden, life, koken en nog veel meer. Neem gerust een kijkje op hun blog!

 

            


Statement kettingen vind ik erg leuk staan bij hoge blousen of bij wat hogere shirtjes. Maar het kan natuurlijk ook bij een shirt wat iets lager valt. 

 

Benodigde materiaal:

 

- Een lange (oude) ketting van minstens 35cm, die je kunt verdelen in 2 stukken;
- Borduurgaren (te verkrijgen bij o.a. action);
- Studs om te rijgen (opnaaibare studs), degene die ik gebruik zijn gunmetal in 8 mm
- Nietstiften (online te verkrijgen bij hoblit of andere hobby winkels).

Gereedschap

- Schaar;
- Rondbektang (te verkrijgen bij o.a. Xenos of hobby winkels);
- Eventueel een platbektang (niet perse nodig).

DIY


- Leg de twee kettingen langs elkaar. Knip een stuk borduurgaren af (tenminste 1 meter) en bevestig dit met een stevige knoop aan het uiteinde van de ketting. Rijg vervolgens het borduurgaren door de andere ketting. Vervolgens rijg je de rest van de ketting met de borduurgaren. De manier die ik het fijnst vind is:

- Haal het borduurgaren er aan de voorkant van de linkerketting door. Het borduurgaren ligt nu achter de linkerketting;

- Trek hem nu naar het midden, zodat het borduurgaren tussen de twee kettingen ligt.

- Haal het garen er nu aan de voorkant van de rechterketting door. Hierdoor ligt het borduurgaren weer achter je ketting en leg je hem weer in het midden van de ketting.

- In het begin is het even lastig, omdat je ketting dan nog niet ‘strak’ aan elkaar zit. Ik had hier zelf ook wat moeite mee, maar het is even doorzetten. Na een paar keer deze techniek te hebben herhaald, zul je zien dat je een soort ‘kruisjes’ patroon tussen de twee kettingen krijgt. Misschien vind je zelf nog wel een fijnere techniek!  Op de website van honestlywtf kun je deze techniek ook terug vinden.
 

- Zodra je aan het eind van de ketting bent gekomen, leg je weer een stevige knoop. Mocht je (net als ik hihi) je draad te kort hebben geknipt, maak er dan een stuk draad aan vast met een klein knoopje. Werkt prima! Deel 1 is nu klaar.

- Pak nu de nietstiften en de studs. Haal een nietstift door een stud. Maak met de rondbektang aan de andere kant van de nietstift een oogje/haakje. Dit doe je door de nietstift tussen je rondbektang te nemen en een draaiende beweging te maken. Dit ziet er ongeveer zo uit (alleen aan de andere kant zit dan het afgevlakte 'kontje' van de nietstift):

- Maak nu het haakje aan je ketting vast. Ik ben in het midden begonnen en heb daarna naar de zijkanten gewerkt. Hierdoor kon ik goed zien tot hoe ver ik de studs wou doen (en kon ik tussendoor even passen). 

- Nu nog even het haakje dicht maken met je tang. Je kunt hiervoor ook een platbektang gebruiken.


- En klaar is je DIY statement ketting!

      

Spijkerjack met piramide studs

Ingezonden door: Redactie GoStuds

       Spijkerjack met piramide studs

Wat heb je nodig?

 
stap 1:
Kies een leuke spijkerjack uit die jij wilt gaan pimpen met studs.
 
stap 2:
Knip de mouwen af net voorbij de afsluiting om je spijkerjack een stoere tint te geven.
 
stap 3: 
Bepaal met een potlood waar je de studs gaat plaatsen zodat alles in een rechte lijn komt te staan.
 
stap 4:
Druk de studs in je spijkerjack op de gemarkeerde plaatsen
 
stap 5:
druk de haakjes met je handen of een tang één voor een aan de achterkant naar binnen zodat ze vast komen te zitten.
 
Veel plezier met je nieuwe studded spijkerjack!

 

Blousje met driehoek studs     

Ingezonden door: Leanne Steijger

       Blousje met driehoek studs

Wat heb je nodig?

 

       DIY blousje met driehoek studs

stap 1:
Kies een leuke blousje uit die jij wilt gaan studden.
 
stap 2:
Leg de stud op het kledingstuk.
 
stap 3: 
Prik de stud erdoorheen en buig de haakjes om met de nagelvijl en druk ze goed aan.
 
stap 4:
Doe dit op willekeurige plaatsen
 
Veel plezier met je nieuwe stoere blousje!
 

Spijkershort met studs

Ingezonden door: Gabrielle Beekhuis

     

Wat heb je nodig?
 

- Ongeveer 30 piramide studs 7mm zilver
- Oude Spijkerbroek
- Potlood
- Schaar
- Eventueel een tang
- Chloor
- Emmer
- *Water

Stap 1:
*Pak een oude spijkerbroek uit je kast!

Stap 2:
*Knip de broekspijpen op de lengte hoe jij ze wilt hebben.

Stap 3:
*Knoop allemaal touwtjes in een willekeurige manier om de short heen voor
het warrige bleek effect.

Stap 4:
*Doe de chloor in de emmer en maak deze aan met water. (Ongeveer 1/3)

Stap 5:
*Laat de short net zo lang in het chloor mengsel zitten tot dat het na jou
smaak gebleekt genoeg is.

Stap 6:
Was de short goed uit en laat deze drogen

Stap 7:
Bepaal waar jij je studs willen hebben. Ik zelf vond ze erg leuk om aan de
voorkant langst de zak rand te doen!

*Veel plezier met jou nieuwe short!

 

Spijkerjack met studs en spikes

Ingezonden door: Arantxa Lucienne Garcia v. Rooijen

            

 Wat heb je nodig?

- piramide studs zilver 7 mm
- spikes zilver opnaaibaar 6 mm
- spikes zilver opnaaibaar 8 mm

Eerst
heb ik gekeken waar ik de studs en spikes wou deze heb ik los op de
blouse gelegd.

Dit
om te zien of ik het leuk vond staan,of dat ik er iets aan wou
veranderen. 


Toen
ik zeker wist hoe ik het wou heb ik dit opgeschreven op papier ( een
soort patroontje).

Het
fijnste om de studs aan te brengen is met daglicht!

In
totaal heb ik van de piramide studs zilver 89 stuks gebruikt, de
kleine opnaaibare spikes 6 mm 28 stuks en de opnaaibare spikes 8 mm
24 stuks.

Vervolgens
ben ik begonnen met de piramide studs erop te zetten, deze heb ik
erdoorheen geduwd en omgebogen met een tangetje. (tangetje gekocht
bij de Xenos) toen ben ik verder gegaan met de opnaaibare spikes 6 mm
ik keek eerst waar deze moest komen zodat ze in het midden van de
piramide studs zouden komen. Dan de naald en draad gepakt en vanuit
binnen naar buiten, door de spike heen en dan weer naar binnen, dit
heb ik drie keer gehaald. Aan de binnenkant heb ik de uiteindes van
het draad aan elkaar vastgeknoopt. Toen de kleine spikes erop zaten
ben ik verder gegaan met de grote spikes, ook deze heb ik op dezelfde
manier vastgezet aan het jack. 


Met
als eindresultaat mijn DIY spijkerjack, waar ik erg trots op ben en
al meerdere positieve reacties op heb gehad. 
 
 

Studded bandana

Ingezonden door: Iris verlaan (eigenaar van iverlaan.blogspot.nl)

   

Als ik in mijn kast kijk kom ik van alles tegen wat ik vroeger droeg, dus ook een leuk sjaaltje wat heel toevallig nu helemaal in is. Op fashion-blogs kom je ze veel tegen, en stiekem wil ik er ook al een tijdje één. Geen flauw idee hoe ik het moest maken, tot ik het sjaaltje in mijn kast vond en er heel simpel een bandana mee kon maken. Nu heb ik dat gedaan, maar heb ik er ook nog studs/spikes opgenaaid. Ik moet zeggen; ik ben erg tevreden over het resultaat!

   

Wat heb je nodig?
- Een stuk stof (sjaaltje, doekje...)
- Schaar
- Naald
- Draad
- Speldjes
- 8 Opnaaibare studs/spikes (te koop op www.gostuds.nl)

   

Het stukje stof dat je wilt gebruiken kun je zelf bepalen. Met printjes erop vind ik persoonlijk het leukste, zoals op mijn sjaaltje. Omdat mijn sjaaltje vierkant is, klap ik het eerst dubbel zodat je een soort driehoek krijgt.

   

Hierna vouw ik het op zodat er een soort band ontstaat. Ik heb het niet op een gewone manier opgevouwen, want dan zag je de print van mijn sjaaltje niet zo goed. Vandaar heb ik het zo gedaan, en het is zo ook makkelijker om het vast te naaien.

    

Nu er een band is ontstaan van het stof gaan we beginnen met het vast naaien. Dit doe ik omdat ik er nog studs op ga naaien. Als je er geen studs op wilt dan ben je nu eigenlijk al klaar. Het enigste wat je dan nog moet doen is de band om je hoofd binden (en de uiteinden aan elkaar knopen). Als je wel studs erop wilt, dan moet je nu nog even verder lezen voor meer uitleg. Eerst gaan we dus één kant dichtnaaien, zodat de band niet uit elkaar kan vallen. Speld eerst de band vast zodat de stof niet gaat verschuiven tijdens het naaien.

     

Wanneer dat klaar is kun je de studs er op naaien. Je hebt hier speciale opnaaibare studs voor. Ik heb deze in het goud van 10 mm. Wat mij betreft precies de goede grootte voor op de bandana. Het opnaaien ervan is eigenlijk heel gemakkelijk. Hierboven zie je een kleine foto tutorial daarvan. Eerst heb ik de bandana om mijn hoofd gedaan en daar twee knopen ingelegd zodat ik weet waar ik de studs ongeveer wil hebben. Toen heb ik op elke plek waar ik een stud wil hebben een speld geprikt zodat ik gelijk daarnaast de naald erdoor kon steken en beginnen met de opnaaien van de stud. Als dat is gebeurd is het eigenlijk alleen nog een kwestie van strakke knopen maken zodat de studs niet los gaan zitten! Vanaf de knoop heb ik aan beide kanten vier studs erop genaaid. Je kunt hem natuurlijk ook helemaal rond studden, maar dat heb ik niet gedaan aangezien er dan misschien studs tussen mijn haren uitsteken.

     

En dan ben je klaar! Hieronder heb ik nog wat inspiratie met hoe je je bandana zou kunnen dragen. Ik vond het heel leuk om te doen, vooral omdat ik nog geen studded bandannas headbands heb kunnen vinden op internet en ik er nog niemand mee heb rond zien lopen!

      
 
 

Studded leather jacket

Ingezonden door: Gabriëlle beekhuis

Neem voor nog meer DIY's of andere modetips een kijkje op:
http://www.theprojectladies.blogspot.nl/
 
We never throw anything away and this DIY is the reason why!
All you need is:
- Old (Leather) Jacket
- Studs (On this jacket I used the round ones in different sizes)
- Pincers
          
I really loved the zippers on this jacket. So I wanted them to stand out by adding some studs around them. On the back you can make your own patron. Whatever you like! On this jacket there was some nailpolish blemish on the back so I wanted to cover it up with the studs. Our tip is to put the studs also at the far end of the sleeves. It really gives a nice effect when you are wearing gloves or something like that!
 
 
          
 
We are very happy with the results!!
 
Front View
    
 
Back View.         

 

Studded Short jeans

Ingezonden door: Kelly de Jonge

 

              

              

              

 

 Wat heb je nodig?
 - 40 studs van 9 mm
 - 16 studs van 7mm- een shortje of broek je je wilt pimpen
 -een tang of nagelvijl
 stap 1: kies een shortje/broek die je wilt pimpen.
 stap 2: leg de studs ongeveer zo neer op je broekje zodat je een beeld krijgt van
 welk patroon je wilt. nu kan je nog je patroontjes bedenken en veranderen! als ze
 eenmaal vastzitten en je bedenkt je, dan wordt het lastiger.
 stap 3: maak de studs vast op de plekken die je wilt en buig de tandjes om met een
 nagelvijl of tangetje.
 stap 4: steel de show met je nieuwe stoere jeans! 

I

IL

UDS

D

D

I

Wat heb je nodig?

-          Zonnebril

-          Opnaaibare studs naar keuze

-          Lijmpistool of seconde lijm

 

Uitleg;

Koop een simpele zonnebril. Ik heb de mijne bij een euro winkel gekocht.

Bepaal hoe jij de studs erop wil hebben en plak deze vast op de zonnenbril met secondelijm of met een lijmpistool.

Wat heb je nodig?

-          Zonnebril

-          Opnaaibare studs naar keuze

-          Lijmpistool of seconde lijm

 

Uitleg;

Koop een simpele zonnebril. Ik heb de mijne bij een euro winkel gekocht.

Bepaal hoe jij de studs erop wil hebben en plak deze vast op de zonnenbril met secondelijm of met een lijmpistool.

Wat heb je nodig?

-          Zonnebril

-          Opnaaibare studs naar keuze

-          Lijmpistool of seconde lijm

 

Uitleg;

Koop een simpele zonnebril. Ik heb de mijne bij een euro winkel gekocht.

Bepaal hoe jij de studs erop wil hebben en plak deze vast op de zonnenbril met secondelijm of met een lijmpistool.


Nieuwsbrief